Case Cargotec:

Kalottikennolla kohennettu konttilukki

Cargoteciin kuuluva Kalmar on johtava konttikäsittelylaitteiden ja -järjestelmien toimittaja. Kokonaisratkaisut kattavat konetoimitukset, huoltotoiminnan, satama-automaation ja terminaalien toiminnanohjausjärjestelmät.

Kalmar-Voimalaitesuoja

Voimalaitesuoja

Kalmarin konttilukki on tehokkaaseen satamatyöskentelyyn kehitetty konttienkäsittelylaite. Suosittuun tuoteperheeseen kuuluvat pinoavat konttilukit ja kuljetuslukit.

Lukin voimalaiterakennetta kehitettiin vuonna 2010. Samalla parannettiin voimalaitesuojia yhteistyössä CEF:n kanssa. CEF:n kehittämä kalottikennorakenne otettiin voimalaitesuojien lisäksi käyttöön konttilukin pohjakaukalossa. Kalottikennorakenne antaa voimalaitesuojille ja pohjakaukalolle vaadittavan keveyden ja jäykkyyden. Rakenne parantaa käytettävyyttä myös hyvän luoksepäästävyyden ansiosta. Kalottikennorakenteinen voimalaitesuoja koostuu kahdesta liukujohteilla liikkuvasta luukusta, jotka saa sisäkkäin. Rakenteella saavutetaan esteetön pääsy huolto- ja tarkastuskohteisiin.

-Voimalaitesuojien keveyden ja hyvän toiminnallisuuden lisäksi asiakkaamme ovat tyytyväisiä kalottikennon RST-materiaaliin. Kontinkäsittelylaitteilla on erittäin pitkä elinikä. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut voimalaitesuojat kestävät laitteen eliniän jopa satamien haastavassa meri-ilmastossa, sanoo Cargotec Finland Oy:n Tuotekehitysinsinööri Tapani Haikonen.

-CEF on ollut alusta asti mukana kehittämässä voimalaitesuojaparannusten toimintaperiaatteita. CEF on myös toiminut kumppaninamme toiminnallisuuteen ja designiin liittyvässä viimeistelyssä ja tuotteistanut suojista mahdollisimman valmistusystävällisiä ja laadukkaita, Haikonen jatkaa.