Suoraan sisältöön

Control Express Finland Oy jatkaa kasvuaan merkittävänä ohutlevytuotteiden sekä mekaniikkaratkaisujen suunnittelijana ja valmistajana Suomessa. Tulevaisuutta rakentaen olemme allekirjoittaneet hankintasopimuksen Prima Powerin kanssa taivutusautomaatin toimittamisesta. Taivutusautomaatti on osa CEF:n pitkän aikavälin strategiaa ja vahvistaa tehtaan entisestään hyvää konekantaa. Uusi FBe Fast Bend 2720 taivutusautomaatti toimitetaan tehtaalle Savonlinnaan loppuvuodesta 2023.

FBe Fast Bend 2720 Taivutusautomaatti

 

Prima Powerin Fast Bend on perinteisen särmäyspuristimen ja automaattisen taivutuskoneen välimuoto. Se mahdollistaa useiden taitteiden tekemisen kummallekin puolelle automaattisesti positiivisen/negatiivisen inversion sekä latta- ja sädetaivutusten avulla. Tuotannossa pystymme hyödyntämään aiempaa tehokkaammin myös suunnittelun malleja, kun samoja 3D-malleja sekä leikkaus- ja taivutuskuvia voidaan käyttää myös kesällä 2021 käyttöönotetussa PrimaPowerin CombiGenius koneessa.

– Nyt hankittava taivutusautomaatti nostaa yhtiön tuotannon särmäys- ja taivutuskapasiteetin täysin uudelle tasolle. Lisäksi uuden taivutusautomaatin myötä pystymme aiempaa laajemmin ja tehokkaammin tarjoamaan asiakkaillemme erilaisia rakenne- ja tuoteratkaisuja, Control Express Finland Oy:n toimitusjohtaja Teemu Vastamäki kertoo.

Uusi laite aiheuttaa tehtaan layoutiin muutoksia ja heinäkuussa tehdas onkin suljettuna kolmen viikon ajan, jolloin tarvittavat muutos- ja remonttityöt tehdään ennen koneen saapumista loppuvuonna. Pitämällä tuotannon suljettuna pystymme minimoimaan remontista aiheutuvat haitat tuotannossa.

Laitteen ohjelmistot ovat yhteensopivia tehtaan CombiGenius yhdistelmäkoneen kanssa.

 

Uuden laitteen odotetaan olevan tuotantokäytössä heti vuoden 2024 alusta alkaen. Taivutusautomaatin uskotaan lisäävän työpaikkoja Savonlinnan tehtaalla tulevina vuosina etenkin kokoonpano- ja viimeistelytehtävissä, koska tarjonta laajenee erilaisiin tuote- ja kokoonpanoratkaisuihin.