Suoraan sisältöön

Iloisena uutisena kerrottakoon, että tehtaallemme tehdään kaksi merkittävää investointia kesän 2021 aikana. Koneet tuovat merkittävän lisän tehtaamme tuotantokapasiteettiin ja mahdollistavat jatkosta entistä monipuolisemmat mekaniikka- ja ohutlevyratkaisut. Koneet saapuvat tehtaallemme viikolla 26 ja asennukset alkavat välittömästi. Heinäkuun lopussa suoritamme uusilla koneilla myös koeajot ja elokuun alussa koneet otetaan suunnitelman mukaisesti tuotantokäyttöön.

Konekantaamme päivitetään uusi Prima-Powerin toimittama Combi Genius CG1530 + LSR1530 yhdistelmäkone. Uusi laser- / levytyökeskus tuo merkittävän lisän tehtaamme levynleikkauksen kapasiteettiin. Uudessa laitteessa on merkittävästi suurempi leikkausnopeus kuin vanhassa sekä iskevä työkalurevolveri on lähes puolet suurempi kuin edeltäjässä. Uuden laitteen kuitulaserteknologia mahdollistaa myös aiempaa paksumpien materiaalien leikkaamisen sekä erilaisten muotomateriaalien leikkauksen. Lisäksi uudet kehittyneet lyöntityökalut tuovat useita uusia työstö ominaisuuksia. Jatkossa voimme myös lasermerkkauslaitteen avulla toteuttaa materiaalien jäljitettävyyden joko QR- tai viivakoodilla. Laite on myös varustettu automatisoidulla levyjen ja leikkeiden pinoamisella sekä lajittelulla.

Samalla oven avauksella nostetaan sisään myös Yaskawa Finlandin toimittama MotoSpot Pistehitsausjärjestelmä. Tämän XYZ-koordinaatistossa liikkuvat hitsauskärjet antavat mahdollisuuden yhä erilaisten muototuotteiden hitsaamisen. Nopeus uudessa robotissa on merkittävästi parempi kuin aiemmissa ja tämä lisää kapasitettia hitsauksessamme verrattuna vanhoihin koordinaattipöydillä tapahtuneeseen hitsaukseen. Lisäksi kehittynyt hitsausvirran säätö antaa mahdollisuuden tuottaa näkymättömiä hitsauspisteitä, jolloin hitsausjälkiä ei ole havaittavissa esimerkiksi julkisivupaneeleissa tai pinnoissa. Tulevaisuudessa robottiin on mahdollista hankkia myös niin sanottu liimaustykki, jolloin solu on soveltuva myös metallilevyjen hitsaukseen.

Investoinneista johtuen tehtaamme tuotanto viettää kesälomaa viikot 27-30 (5.-30.7.), jolloin tehtaaltamme ei ole toimituksia. Pyydämme ystävällisesti yhtiökumppaneitamme huomioimaan tämän syksyn tarpeissa.