Suoraan sisältöön

Alkuvuosi 2021 on ollut CEF:llä muutoksen aikaa. Allekirjoittanut aloitti helmikuun alussa yhtiön toimitusjohtajana, ja kesäkuun alusta saimme vielä Helena Toivasen yhtiön talous- ja HR-asioista huolehtimaan. Tähän on erinomaista lähteä kirjoittamaan CEF:n tarinan jatko-osia. Yhtiö on erinomaisessa kunnossa ja perustukset kasvun rakentamiselle ovat paikallaan, joten tästä on ilo ja kunnia jatkaa kohti tulevia vuosia.

Tuotannossa pitkäaikainen työnjohtaja jäi eläkkeelle ja talon sisältä Heikki Makkonen nousi uudeksi työnjohtajaksi. Tämä on hieno tarina siitä, kuinka myös pienessä organisaatiossa pystymme tarjoamaan urapolkuja. On ollut hieno seurata muutaman kuukauden ajan, kuinka Heikki on ottanut uudet tehtävät nohevasti haltuun. Kaikkiin muutoksiin sisältyy riskejä ja haasteita, mutta uskallan tässä todeta, että hienosti olemme porukkana näistä selvinneet kevään aikana ja toiminta sekä sen kehittäminen on jatkunut.

Helmikuussa tehdyt koneinvestoinnit ovat tahdittaneet kevättä ja etenkin tuotantoon niillä tulee olemaan merkittävä vaikutus. Tehdas on ollut enemmän tai vähemmän remontin kourissa maaliskuun alusta alkaen. Samaan aikaan meillä on ollut erittäin hyvä tilauskanta. Suuret kiitokset täytyy lausua ammattitaitoiselle henkilökunnallemme siitä, että toimitusvarmuus ei ole kevään aikana kärsinyt, vaan se mitä asiakkaalle luvattu on pitänyt.

Uudet laiteinvestoinnit saapuvat meille kesäkuun viimeisellä viikolla. Tehtaalla on kaikki valmista uusia koneita varten. Heinäkuun olemme rauhoittaneet tuotannossa asennuksille sekä testauksille, jotta pääsemme elokuun alusta mahdollisimman nopeasti takaisin normaaliin tuotantoon sekä hyödyntämään uusia resursseja mahdollisimman tehokkaasti.

Syksyn projektina aloitamme myös hitsauksen laatujärjestelmän ISO 3834-2 koostamisen ja tavoitteenamme on toiminnan auditointi alkuvuodesta 2022 tämän osalta. ISO 9001-järjestelmän auditointi tullaan järjestämään elokuun lopussa.

Kevään aikana vahvistimme myyntiorganisaatiotamme, kun Juha Niskanen siirtyi täysipainoisesti asiakastyöhön organisaation sisällä. Lomien jälkeinen aika näyttää lupaavalta sen suhteen, että normaali asiakastyö pääsee taas vauhtiin. Etäpalaverit ovat tulleet jäädäkseen, mutta kaikkea kohtaamista ne eivät kuitenkaan tule korvaamaan.

Mennyt kevät on ollut hieno jakso. Sain johdettavakseni asiantuntevan ja osaavan organisaation, josta ei huumoria puutu. Hyvin se on syntyjään tamperelainen tullut toimeen savolaisten kanssa. Ja on sitä murrettakin jo pikkusen tarttunut. Ihailen asennetta millä hommia Savonlinnan tehtaalla tehdään. Ei oteta liian vakavasti eikä unohdeta huumoria työstä. Silti pukkaa tulemaan priimaa ja hommat hoituvat ajallaan.

Haluan toivottaa koko CEF:n henkilökunnalle sekä yhteistyökumppaneille aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Teemu Vastamäki
Toimitusjohtaja